Přejít k obsahu

Arabfest pozvánka

ilé studentky a milí studenti,

Organizátorky a organizátoři Festivalu arabské kultury, tzv. ARABFESTU vás srdečně zvou na jeho 14. ročník s podtitulem Sport, který se bude konat od 11. dubna do 14. dubna 2024 v Plzni.

Rádi se vámi uvidíme na následujících akcích:

Panelová diskuze: Sportovní diplomacie a sport jako blízkovýchodní fenomén: čtvrtek 11/4 17:30, FF ZČU učebna SP 319 (Sedláčkova 15)
Sport na Blízkém východě jako celospolečenský fenomén, který hýbe regionálním i světovým děním. Pomocí sportu se překonávají kulturní a politicko-geografické bariéry, budují se vztahy mezi jednotlivými arabskými státy a ovlivňuje se mezinárodní politika. O roli sportu v diplomacii a jeho významu v sociálních změnách na Blízkém východě a také o fotbalových hřištích a roli žen v disciplíně sportovního vyjednávání budou diskutovat novinářka Fatima Rahimi (Deník Referendum, Radio Wave), sociolog sportu Vojtěch Ondráček (UK, podcast Outsider) a odborník na sportovní diplomacii Jiří Zákravský (ZČU).

Facebook událost: https://fb.me/e/xBnMvu5WS

ArabFILMfest: Lift Like a Girl (2020): pátek 12/4 18:00, Café Regner (Bezručova 5)
Mezinárodně oceněný dokumentární snímek režisérky egyptského původu Mayye Zayed. Čtrnáctiletá dívka Zebiba trénuje od devíti let pro dosažení svého velkého snu stát se olympijskou vítězkou a následovat tak egyptské hvězdy, první olympijskou vítězku Abeer Abdel Rahman a světovou šampionku a olympijskou atletku Nahlu Ramadan. Dokáže se Zebiba plně soustředit jen na trénink a stát se vzpěračskou šampionkou? 

Po filmu následuje debata s autorkou filmu Mayye Zayed a bývalou basketbalovou reprezentantkou a předsedkyní Komise rovných příležitostí ve sportu Ilonou Burgrovou

Facebook událost: https://fb.me/e/6cITNZM5a

Velký sobotní program: sobota 13/4 od 11:00, Papírna Plzeň (Zahradní 173/2)
Oblíbená akce pro širokou veřejnost a celé rodiny. Tentokrát zavítáte do plzeňské Papírny, kde na několika scénách budete moci objevovat stánky s arabským zbožím, ochutnat vybrané speciality na Oriental Street Food Marketu, poslechnout si přednášku o skateboardingu v Jordánsku a zažít filmový workshop. Program nabídne také taneční lekce, klání v deskových hrách a výstavu Síň slávy reprezentující slavné arabské sportovkyně a sportovce. 

Běh pro lékaře bez hranic: neděle 14/4 14:00, Borský park
Běh může být někdy doslova o život. Organizátoři si velmi cení práce humanitární organizace Lékařů bez hranic (MSF), která přes 50 let poskytuje zdravotnickou a humanitární pomoc potřebným, a to také v regionu Blízkého východu. Vyběhněte si společně s týmem ARABFESTU a podpořte finančním obnosem sbírku MSF. Běh je určen pro nenáročné běžkyně a běžce, zkušené i ty, kteří běhat začínají. Vybrat si budete moci ze dvou variant tras. Podrobnosti zveřejníme již brzy. 

Více informací naleznete také na webu a našich sociálních sítích.

Facebook: Festival arabské kultury, Instagram: @arabfestCZ

www.arabfest.cz



27.03.24

Zpět na seznam aktualit

Patička